• Lancer уехал сам
  • Курсы валют
  • Узнай свой IP адрес
  • Рейтинг сайтов-участников .:: Индикатор доверия ::.
  • Seo анализ сайта
Главная » 2010 » Июль » 29 » Регата "Кубок Криму"
Регата "Кубок Криму"
15:47
У сімнадцятій традиційній регаті крейсерських яхт "Кубок Криму" виступали і чотири маріупольських яхти яхт-клуба Азовсталь. Одна з них- Сіріус-стала переможцем регати у п"ятій заліковій групі, а Україна та Зевс вибороли бронзові нагороди у своїх групах.
Цього року у регаті "Кубок Криму" взяли участь двадцять чотири яхти з Росії та України. Маршрут регати Севастополь-Донузлав- Балаклава-Артек- селище Орджонікідзе-Севастополь, а це приблизно триста п"ятнадцять морських миль. Серед учасників були і чотири азовстальських яхти- Україна, Сіріус, Атей та Зевс.
В. Колесніков: "С погодой повезло, штормило только на последнем этапе и то недолго, 4 часа, но изменились результаты существенно."
Віктор Колесніков відзначив, що маршрут регати проходив біля мальовничих берегів півострова Крим , але яхтсменам милуватися гарними краєвилами не було часу.
В. Колесніков: "Приходилось активно готовиться ко встрече с каждым мысом, меняется погода, течения. Медведь-гора-там два течения встречаются и исчезают. " Яхта Сіріус вже перемогала у цій регаті п"ятнадцять років тому. За цей час багато що змінилося. Декілька років регата не проводилася, але у дві тисячі восьмому році - поновилася. Цього року яхта Сіріус, капітан Андрій Голованов, виступала у п"ятій заліковій групі, де її головним суперником була російська яхта Айю.Перед останнім етапом впевнено лідирувала російська яхта, але сталося несподіване.
В. Колесніков: "У россиян на яхте Айя случилась серьезная поломка, они сошли с дистанции, их буксировали. А Сириус финишировал с большим отрывом-порядка трех часов."
Яхта Сіріус не тільки стала переможцем регати у п"ятій групі, а й отримала Блакитну стрічку за абсолютно кращий результат серед усіх учасників регати. Екіпаж яхти Атей став четвертим у п"ятій групі. А яхта Україна виступала у шостій заліковій групі і спромоглася показати у підсумку третій результат. А яхта Україна виступала у шостій заліковій групі і спромоглася показати у підсумку третій результат. Віктор Колесніков вважає, що у цьому є і деяка доля везіння: "Надо сакзать, везение было в том, что у нас было больше попутных ветров, где Украина показала максимальные ходовые качества и мы выжимали все, что могли. Без этого было бы тяжело."
Також третє місце виборов екіпаж маріупольської яхти Зевс у третій групі. А учасники цьогорічної регати вже подумками у змаганнях наступного року, де вони обов"язково планують взяти участь.
Колесніков: "Следующай регата будет проводиться двумя флотами-российским и украинским. Она будет под двумя флагами."
Олександр Капустян
Просмотров: 925 | Добавил: Portokali | Рейтинг: 0.0/0 |

Форма входа

Календарь новостей

«  Июль 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Поиск

Друзья сайта

  • Календарь праздников и событий. Открытки и пожелания

Статистика


Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0